Счетоводство

Счетоводните услуги са изключително специфична сфера, която не може да бъде обслужвана от непрофесионалисти. Счетоводителите, които са решили да работят за себе си, изготвят собствен сайт, с който популяризират услугите си. В този раздел сме събрали значително количество сайтове, които са специализирани в различни видове счетоводни услуги. Ако извършвате някаква дейност, за която трябва да правите отчет или сте фирма, която се нуждае от водене на счетоводството, то тук можете да намерите вашия специалист.

От счетоводни услуги се нуждае всяка фирма, независимо колко голяма е тя. Земеделските производители и физическите лица също имат нужда от счетоводство.

firmite.bg

Фондация ПБП предоставя полезна безплатна полезна информация в областта на правото, счетоводството, бизнеса и финансите.


Счетоводни услуги от СКК Делта консулт

СКК Делта консулт е лидер за счетоводните услуги във Варна и региона. Регистрация на фирма, годишно счетоводно приключване, данъчни консултации и ТРЗ са съществената част от услугите предлагани от счетоводната кантора.


В повечето случаи услугите са абонаментни и в зависимост от спецификата има разлика в цените. Еднократните счетоводни услуги се договарят отделно.

Ако тепърва ще регистрирате фирма, също можете да разчитате на услугите на опитен счетоводител. Трябва да се спрете на подходящо има за фирмата. Добрият професионалист ще поеме всичко останало и до седмица ще е готов с учредяването на новата фирма.

Разбира се, трябва да платите за това.

Интересното е, че всяка счетоводна къща предлага възможност на всеки собственик на бизнес да премине през кратко, но качествено обучение за работа с основните счетоводни документи. Так ще може сам да обслужва елементарните счетоводни дейности и да си спести поне малко от средствата , изразходвани за счетоводството.

Някои счетоводители предоставят напълно безплатно редица консултации, касаещи трудовото и данъчното законодателство. Могат да се погрижат за фирмения ви печат или да ви помогнат в избора на касов апарат.

Много от собствениците на фирми не разбират нищо от счетоводство, а законите изискват то да се води стриктно. В противен случай ще бъдат наложени строги санкции за неспазване на законодателството.

Съвременните счетоводни къщи работят с най-новия счетоводен софтуер, който се изисква в гилдията. Това дава шанс да работят много по-бързо и без грешки, както и да не пропускат сроковете за различните справки, които трябва да се изготвят и изпращат.

Лоялните клиенти често се ползват с преференции и отстъпки, което допълнително улеснява работата със специалистите. Текущото и годишното счетоводства изискват необходимите знания и професионални умения. Затова не експериментирайте сами, ако не знаете кое как да направите. По-вероятно е да си навлечете куп неприятности, вместо да наемете специалист, който срещи разумна сума да сложи всичко на място.

Счетоводителят ще поеме ангажимента да контактува с данъчните служби, да нанася необходимите корекции по документите. Ако ви правят някакви проверки или одити, счетоводителят може да ви представлява и определено ще се справи успешно с тази дейност.