Актуално

Засега DMS отлага започването на дарителска кампания в подкрепа на пострадалите от с. Хитрино

Прочети още...

cibank-cemiar-4На 05.12.2016 г. се проведе първият от поредица семинари на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК ЕАД и фондация BCause (до скоро "Помощ за благотворителността в България"). Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за корпоративна социална отговорност. Цел на програмата "Моите финанси" е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение.

Прочети още...

С домакинството на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" и подкрепата на КонтурГлобал Марица Изток 3 - един от спонсорите на фотоконкурса "Благотворителността през обектива",  отличените проекти и снимки гостуват в Стара Загора. До 8 декември посетителите могат да разгледат фотопроектите на победителите в конкурса и грантовата програма - „Начисто" на Мирослава Мирчева, „Православно добротворство” на Денислав Стойчев, „Кучешко сърце” на Денис Бучел.

Прочети още...

Благодарение на своите членове, Американската търговска камара в България успя да събере повече от 55 000 лв. дарения през 2016 г. за благотворителни инициативи и проекти. Средствата са предназначени за две дългосрочни програми на Фондация BCause (доскоро Фондация "Помощ за благотворителността в България"), която е член на Камарата - стипендиантската програма "Готови за успех" и фонд "Ние можем", който подкрепя младежи, напуснали институции, да заживеят самостоятелно и пълноценно.

Прочети още...

Ученикът Енчо Мишинев, който е в 12-и клас в Природо-математическата гимназия (ПМГ) в Ямбол, е носител на стипендията "Лука Бекяров" за тази учебна година.

Церемонията по връчването на стипендиите в памет на Лука Бекяров се проведе на 30.11.2016 г., сряда, в столичната галерия „Сезони“ в присъствието на неговия баща – Борис Бекяров, колеги и приятели. Стипендиите са за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката и се връчват за трета поредна година от семейството на Бекяров и от Еврофутбол, в чийто екип Лука работи от създаването на компанията.

Тази година за стипендии се състезаваха 18 финалисти – ученици и студенти, млади хора със значими успехи, много вложени усилия и големи амбиции за бъдещето.

Прочети още...

За кого и как се грижи домашният помощник Катя в село Оселна, община Мездра и какъв е ефектът от посещението на екип лекари от Александровска болница в селата от региона през юни – това разказаха общинските служителите и местните жители пред представители на Международния женски клуб-София, чието дарение за фонд „Нашите родители” на фондация BCause помогна за организирането на медицинска грижа и социална подкрепа в региона.

Прочети още...

Национален форум „Библиотеките днес“ ще се проведе в НДК на 29 и 30 ноември. Двудневното събитие с международно участие е първото по своя характер. На него ще бъдат представени новите възможности на библиотеките в информационното общество на XXI век. Форумът ще бъде открит от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Фондация BCause е партньор и участник в събитието.

Прочети още...

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители”. Срокът е 20 януари 2017 г.

Прочети още...

Даряваме за каузите до края на ноември на www.1000balkan.com и platformata.bg

13 926 евро са даренията досега, привлечени от участиците в петия благотворителен ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“. Двете български каузи - на МултиКулти Колектив и на Фондация „Дечица“ – успяха да наберат съответно 2220 лева и 3070 лева. За тях дарявахме през платежната система на Платформата.бг

Прочети още...

5 организации получават финансиране

Фондация BCause ще финансира 5 проекта за работа с младежи, които ще придобият нови професионални умения и и ще получат подкрепа за първата си заетост. Курсовете са подбрани внимателно след конкретни заявки от работодатели и отговарят на желанията на младежите да се развиват и работят в конкретната област.

Прочети още...

Sheip-Panev-student-wСтуденти по медицина разказват как са помагали на специалисти при безплатните медицински прегледи в Сатовча, Крумовград, Кирково, Главиница, Ситово и Тутракан

За една седмица лекарите имаха поне три животоспасяващи случая при безплатните медицински прегледи за възрастни хора в района на Сатовча. Това раказва Шеип Панев, студент по медицина в 4-ти курс. Той и още трима стипендианти на програмата Готови за успех на фондация BCause се включиха в прегледите, организирани от фондацията с финансовото съдействие на на „Филип Морис България“ ЕООД  през октомври. Кардиолози, ендокринолози, уролози, офталмолози, ортопеди и невролози от УМБАЛ „Александровска” преглеждаха безплатно възрастните хора от 13 населени места в общините Сатовча, Крумовград, Кирково, Главиница, Ситово и Тутракан.

Прочети още...

Това е само първият ви успех. Бъдете готови за още много успехи, а ние ще помагаме – с тези думи се обърна към стипендиантите на „Готови за успех” Михаил Бояджиев, председател на Управителния съвет на Фондация BCause.

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си. Класирането им е по успех - подкрепяме младежите се само защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения и са мотивирани и целеустремени. Стипендиантите на „Готови за успех” тази година са 113, сред тях са 14 бъдещи лекари, 4 бъдещи юристи, 7 икономисти, 2 журналисти, 4 специалисти по биотехнологии, 5 компютърни специалисти, 4 учители, художничка, археолог.... 

Прочети още...

Служители на Контур Глобал Марица Изток 3 обсъждаха реални казуси от работата на организациите, на които даряват ежемесечно по ведoмост чрез Фондация BCause.

На 6 и на 13 октомври се срещнахме с дарителите по ведомост от Контур Глобал. Традиционно, на тези срещи в централата ТЕЦ Марица Изток 3 в гр. Гълъбово и с колегите им в централния офис в София, разказваме на нашите дарители за постиженията на местните организации, които те подкрепят ежемесечно и обсъждаме заедно нуждите им от доброволен труд и събитията в доброволческия календар на служителите.

Прочети още...

На 28 октомври служителите на Булстрад и Булстрад Живот работиха един ден в полза на организации на деца и възрастни хора с увреждания в цялата страна. За пета поредна година, Денят на социалната активност на Булстрад и Булстрад Живот се организира с професионалното съдействие на BCause, с приоритет върху подпомагането на едни от най-уязвимите групи в обществото – децата, младежите и възрастните хора с увреждания. Всяка есен, служители на двете компании работят безвъзмездно в дневни центрове за хора с увреждания и социални институции, където помагат с ежедневната поддръжка на помещения и тревни площи или директно се включват в дейности с деца и младежи и техните семейства.

Прочети още...

През октомври BCause беше домакин на годишната среща на комитета за управление на Transnational Giving Europe (TGE). Програмата включваше срещи с настоящи и с потенциални организации-получатели на дарения. “Transnational Giving Europe” включва 19 европейски държави. От началото на 2016 г. BCause пое председателството на TGE чрез своя изпълнителен директор Елица Баракова.

Прочети още...

За около 200 деца от седем града – София, Пловдив, Варна, Русе, Банско, Сливен и Плевен, тазгодишният октомври е месец за спорт и най-вече за общуване с конете. Това се случва благодарение на Програма „Спорт за по-добър живот на децата”, спонсорирана от TBI Bank ЕАД, координирана от Фондация BCause.

Прочети още...