Служители на Контур Глобал Марица Изток 3 обсъждаха реални казуси от работата на организациите, на които даряват ежемесечно по ведoмост чрез Фондация BCause.

На 6 и на 13 октомври се срещнахме с дарителите по ведомост от Контур Глобал. Традиционно, на тези срещи в централата ТЕЦ Марица Изток 3 в гр. Гълъбово и с колегите им в централния офис в София, разказваме на нашите дарители за постиженията на местните организации, които те подкрепят ежемесечно и обсъждаме заедно нуждите им от доброволен труд и събитията в доброволческия календар на служителите.

Този път, заедно с д-р Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност” в Контур Глобал, въвлякохме служителите в дискусия, в която те работиха на групи заедно с представители на каузите по техни реални казуси и проблеми. Служителите споделиха, че така са се почувствали не просто дарители, а част от екипа на своите каузи.

"Когато каузите си струват, пътят е проправен, колегите те подкрепят, партньорите са респектиращи, а процесът е прозрачен, дарителството по ведомост е успешно" - сподели д-р Марина Стефанова.

Служителите на Контур Глобал Марица Изток 3 се включиха в програмата за дарителство по ведомост на Фондация BCause преди две години. Каузите, за които те даряват директно от заплатите си, са: Стипендии "Готови за успех", За нашите деца, Алтернатива-55, Спасителен център на Зелени Балкани и Самаряни. Компанията удвоява даренията на своите служители. През 2015 г, заедно с удвояването от компанията, работещите в ТЕЦ-а и администрацията са дарили близо 43 000 лв.

Фотограф: Добрин Кашавелов