Актуално

Засега DMS отлага започването на дарителска кампания в подкрепа на пострадалите от с. Хитрино

Прочети още...

cibank-cemiar-4На 05.12.2016 г. се проведе първият от поредица семинари на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК ЕАД и фондация BCause (до скоро "Помощ за благотворителността в България"). Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за корпоративна социална отговорност. Цел на програмата "Моите финанси" е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение.

Прочети още...

С домакинството на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" и подкрепата на КонтурГлобал Марица Изток 3 - един от спонсорите на фотоконкурса "Благотворителността през обектива",  отличените проекти и снимки гостуват в Стара Загора. До 8 декември посетителите могат да разгледат фотопроектите на победителите в конкурса и грантовата програма - „Начисто" на Мирослава Мирчева, „Православно добротворство” на Денислав Стойчев, „Кучешко сърце” на Денис Бучел.

Прочети още...

Благодарение на своите членове, Американската търговска камара в България успя да събере повече от 55 000 лв. дарения през 2016 г. за благотворителни инициативи и проекти. Средствата са предназначени за две дългосрочни програми на Фондация BCause (доскоро Фондация "Помощ за благотворителността в България"), която е член на Камарата - стипендиантската програма "Готови за успех" и фонд "Ние можем", който подкрепя младежи, напуснали институции, да заживеят самостоятелно и пълноценно.

Прочети още...

Ученикът Енчо Мишинев, който е в 12-и клас в Природо-математическата гимназия (ПМГ) в Ямбол, е носител на стипендията "Лука Бекяров" за тази учебна година.

Церемонията по връчването на стипендиите в памет на Лука Бекяров се проведе на 30.11.2016 г., сряда, в столичната галерия „Сезони“ в присъствието на неговия баща – Борис Бекяров, колеги и приятели. Стипендиите са за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката и се връчват за трета поредна година от семейството на Бекяров и от Еврофутбол, в чийто екип Лука работи от създаването на компанията.

Тази година за стипендии се състезаваха 18 финалисти – ученици и студенти, млади хора със значими успехи, много вложени усилия и големи амбиции за бъдещето.

Прочети още...

За кого и как се грижи домашният помощник Катя в село Оселна, община Мездра и какъв е ефектът от посещението на екип лекари от Александровска болница в селата от региона през юни – това разказаха общинските служителите и местните жители пред представители на Международния женски клуб-София, чието дарение за фонд „Нашите родители” на фондация BCause помогна за организирането на медицинска грижа и социална подкрепа в региона.

Прочети още...

Национален форум „Библиотеките днес“ ще се проведе в НДК на 29 и 30 ноември. Двудневното събитие с международно участие е първото по своя характер. На него ще бъдат представени новите възможности на библиотеките в информационното общество на XXI век. Форумът ще бъде открит от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Фондация BCause е партньор и участник в събитието.

Прочети още...

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители”. Срокът е 20 януари 2017 г.

Прочети още...

Даряваме за каузите до края на ноември на www.1000balkan.com и platformata.bg

13 926 евро са даренията досега, привлечени от участиците в петия благотворителен ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“. Двете български каузи - на МултиКулти Колектив и на Фондация „Дечица“ – успяха да наберат съответно 2220 лева и 3070 лева. За тях дарявахме през платежната система на Платформата.бг

Прочети още...

5 организации получават финансиране

Фондация BCause ще финансира 5 проекта за работа с младежи, които ще придобият нови професионални умения и и ще получат подкрепа за първата си заетост. Курсовете са подбрани внимателно след конкретни заявки от работодатели и отговарят на желанията на младежите да се развиват и работят в конкретната област.

Прочети още...

Sheip-Panev-student-wСтуденти по медицина разказват как са помагали на специалисти при безплатните медицински прегледи в Сатовча, Крумовград, Кирково, Главиница, Ситово и Тутракан

За една седмица лекарите имаха поне три животоспасяващи случая при безплатните медицински прегледи за възрастни хора в района на Сатовча. Това раказва Шеип Панев, студент по медицина в 4-ти курс. Той и още трима стипендианти на програмата Готови за успех на фондация BCause се включиха в прегледите, организирани от фондацията с финансовото съдействие на на „Филип Морис България“ ЕООД  през октомври. Кардиолози, ендокринолози, уролози, офталмолози, ортопеди и невролози от УМБАЛ „Александровска” преглеждаха безплатно възрастните хора от 13 населени места в общините Сатовча, Крумовград, Кирково, Главиница, Ситово и Тутракан.

Прочети още...

Това е само първият ви успех. Бъдете готови за още много успехи, а ние ще помагаме – с тези думи се обърна към стипендиантите на „Готови за успех” Михаил Бояджиев, председател на Управителния съвет на Фондация BCause.

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си. Класирането им е по успех - подкрепяме младежите се само защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения и са мотивирани и целеустремени. Стипендиантите на „Готови за успех” тази година са 113, сред тях са 14 бъдещи лекари, 4 бъдещи юристи, 7 икономисти, 2 журналисти, 4 специалисти по биотехнологии, 5 компютърни специалисти, 4 учители, художничка, археолог.... 

Прочети още...