Категория: Фотогалерия

Девет млади творци са първите отличени в програмата „Евробет – Талант“. Със стилна церемония в Амфитеатъра в стария Созопол бяха представени четирима фотографи, двама пианисти, двама вокални изпълнители и една дама занимаваща се с графика.

Събитието беше уважено от основателя на фестивал „Аполония“ - проф. Димо Димов, г-жа Маргарита Димитрова, артистичен директор на фестивала, маестро Живко Петров, г-жа Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България“, менторът в програмата Светлин Димитров и много други.

На сцената на това емблематично, както за Созопол, така и за фестивал „Аполония“ място, талантите получиха своите сертификати и бяха поздравени от официалните лица.

От името на домакините приветствие отправи г-жа Маргарита Димитрова, която пожела на младежите много творческо вдъхновение и упоритост да следват мечтите си, като даде за пример маестро Живко Петров, който за първи път е бил на Аполония преди почти 20 години.

Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България“ сподели: „Уверена съм, че за нашите таланти ще се чува все повече, защото вярвам в успехите, които им предстоят. Пожелавам на всички още следващата година да представят отново тук на тази сцена своите таланти“.

Светлин Димитров заяви готовността на всички ментори в програмата, да направят необходимото, за да предадат своите знания и умения.

В заключение управителят на Евробет - Милен Стаматов пожела на добър час на младите таланти и заяви: "Вярвам че бъдещето на нашите таланти ще бъде изключително светло. Основната цел на Евробет е да подкрепя българската култура в целия й спектър. И ние избрахме да го направим, като помагаме на най-светлото в сърцата на хората - младите хора".