logoPLATFORMATA

platformata.bg

ПЛАТФОРМАТА е социална мрежа за дарители. Тук набирате дарения за каузи и проекти.
Дарявате лесно и сигурно. Управлявате личен дарителски профил.

 

КОЙ стои зад Платформата.бг?

Създадена от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) през 2015 година. Зад нея стоят 10 години опит в онлайн дарителството, 20 години опит от работа за благотворителни кампании, подкрепа на организации и управление на проекти; стои доверието на дарителите.

За КАКВО служи?

Чрез нея можем да набираме средства за благотворителни каузи, проекти, инициативи и да даряваме онлайн – лесно и сиигурно.

Кой може да набира средства?

Физически лица и юридически лица. Подходящо е за кампании на НПО, читалища, училища, общини, инициативни комитети, за подкрепа на талантливи деца, за облагородяване на градски пространства, създаване на местни фондове с различни цели - за лечение, в случаи на бедствия и много други. Получателите на дарения се одобряват от Фондацията, за да се гарантира на дарителите честност и почтеност при употребата на даренията им.

Колко струва?

0 лева за включване в ПЛАТФОРМАТА. Инициаторите на Апели не плащат никакви такси. Дарителите също не плащат никакви такси на ПЛАТФОРМАТА. ФПББ удържа 5% от средствата, дарени за всеки Апел, когато превежда парите на получателя. Тези средства се използват за поддръжка на онлайн платформата, комуникации с потребителите, плащане на банкови такси.

Как се дарява?

Можем да даряваме онлайн от България и от чужбина - през системата Борика или през Pay Pal, и по банков път – през дарителската сметка на ФПББ, с практически с всички видове български и международни карти. За направените дарения в ПЛАТФОРМАТА можем да ползваме данъчни облекчения.

Има ли екстри?

ПЛАТФОРМАТА има пълна интеграция с Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+.

Всеки регистрирал се в ПЛАТФОРМАТА потребител получава личен дарителски профил. През своя профил потребителят може да следи и управлява апелите, които е създал, както и направените дарения. На базата на тази информация потребителят може да поиска документ за направените дарения и да намали данъците си.

Много от вашите въпроси ще намерят отговор в секцията "Как работи?".

Помощ и съвет за откриване на Апел ще получите от Елица Баракова и Людмила Атанасова.

Пишете ни адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на тел: 02 / 988 00 80; 981 19 01