С домакинството на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" и подкрепата на КонтурГлобал Марица Изток 3 - един от спонсорите на фотоконкурса "Благотворителността през обектива",  отличените проекти и снимки гостуват в Стара Загора.

До 8 декември посетителите могат да разгледат фотографиите на победителите в конкурса и проектите от грантовата програма - „Начисто" на Мирослава Мирчева, „Православно добротворство” на Денислав Стойчев, „Кучешко сърце” на Денис Бучел.

Димо Димов от Сдружение "Самаряни" разказа за дългата традиция и сегашната история на добротворенето в региона. Марина Стефанова, мениджър „Устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност“ на КонтурГлобал Марица Изток 3 обяви, че в началото на 2017 компанията, като един от най-важните инвеститори в региона, ще започне нова програма за развитие, която цели реално партьнорство на всички нива с местните организации и институции.

"Днес в София завърши първият национален форум на библиотеките в България, на който те споделиха проблеми и страхотни инициативи в духа на разбирането за библиотеката като място не за книги, а за хора - каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause. - Когато с Българския дарителски форум замислихме фотоконкурса и пътуващата изложба, си представяхме точно това - изложбата да бъде повод за срещи на местни организации, дарители, инстутиции. И какво по-добро място от библиотеката!". Тя обеща да подари на библиотеката изданието Енциклопедия на дарителството.

В срещата взеха участие представители на Сдружение "Самаряни", Обществен дaрителски фонд Стара Загора, учителят с едноименната фондация Теодосий Теодосиев, Красимира Чахова - местен дарител и в момента зам. кмет в Община Стара Загора, много медии.