Събития

21 януари 2016
Големия финал на Rinker’s Challenge 2.0

Програмата Rinker's Challenge – предизвикателство за стартиращи социални и традиционни предприемачи, се провежда за втори път от Център „Ринкър“ към Фондация „Помощ за благотворителността в България“. На 21 януари 2016 предстои Големият финал на Rinker's Challenge 2.0, на който ще изберем кои три бизнес идеи ще получат безвъзмездно стартово финансиране на стойност до 20 000 лева и едногодишна помощ от специалисти в сферата на маркетинга и финансите.

За конкурса Rinker's Challenge 2.0 бяха подадени 96 кандидатури. Селекцията по документи беше направена от три комисии – НПО специалисти, предприемачи и експерти в областта на финансите, мениджмънта и човешкия капитал. С авторите на избраните 48 идеи екипът на Център "Ринкър" проведе видео-конферентни разговори. Избрани бяха 17 предприемачи. Те преминаха през структурирана система от обучения, да бъдат лично консултирани и да получат стартово финансиране на бизнес проекта си. Участниците в Rinker’s Challenge получават съвети и подкрепа от Pro bono професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса.

В момента тече последната фаза на състезанието – разработка на бизнес планове, които те ще защитят публично пред жури от професионалисти на 21 януари.

Медийни партньори на Rinker’s Challenge 2.0 са сп. Мениджър и сп. Обекти.

Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ е основан е през 2014 г. с финасовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.
http://www.rinkercenter.org/

 

22 януари 2016
Крайният срок за номиниране на компании и специалисти за „Годишен знак за дарителство от работно място”

„Годишен знак за дарителство от работно място” е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за корпоративна социална отговорност.

То се връчва за втора поредна година от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и за него кандидатстват компании, развиващи дарителство по ведомост или друга форма на регулярно, ежемесечно дарителство от работното място като част от цялостните програми за ангажиране на работното място.

Годишният знак има четири нива на отличие:
• Знак за дарителство от работното място
• Бронзов знак за дарителство от работното място
• Сребърен знак за дарителство от работното място
• Златен знак за дарителство от работното място

Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като % от общия брой служители), от механизимите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време.

Решението се взима въз основа на посочените по-горе критерии спрямо попълнените от компаниите информационни въпросници.

От настоящата година Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) ще връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят, по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационите въпросници е 22 януари 2015 г.

Попълнените въпросници се изпращат по електронна поща на адрес: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Изтеглете Информационнен въпросник ('doc).

За допълнителна информация:
Яна Рупева – 0884 296 290; 02 981 19 01

10.11.2015, Централен военен клуб, София
10-та юбилейна церемония на Стипендиантската програма "Готови за успех"
Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) подкрепя млади момичета и момчета с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители. Eдногодишната студентска стипендия е 2000 лева, а ученическа – 1000 лева. Досега сме раздали 908 стипендии на обща стойност над 1 280 000 лв. Средствата са изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си.

10.11.2015
Обявяване на Световния дарителски индекс
Световният дарителски индекс (World Giving Index) се основава на данни от Световното проучване на Галъп (Gallup World Poll), осъществено в 140 страни, които заедно представляват около 94% от населението на света (около 4.96 милиарда души). Той изследва три аспекта на дарителството: даряване на пари за благотворителност, доброволчество и помощ за непознат. В България Индексът се представя от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) - член на CAF International.

 

31.10.2015 - 10.11.2015, Румъния и България
Благотворителен ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"
Тази година участниците си поставят за цел да съберат средства за 12 социални проекта – 4 от България и 8 от Румъния. Даренията към българските каузи се извършат чрез социалната мрежа Платформата (Platformata.bg).
За България организатори са българският Спортен клуб „Бегач“, а за Румъния - Elite Running, Eyes-Open и Ro Club Marathon. Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и "HOSPICE CasaSperantei" отново са благотворителните организации - партньори. УниКредит е основен спонсор на „1000km Balkan Charity Challenge“, като го подкрепя и чрез програма за дарение от служителите си.
За 11 дни участниците изминават 1051 км. през територията на Румъния и България в рамките на уникалната за региона инициатива. Маратонците ще стигнат до София (пл. Света Неделя – пред централата на УниКредит Булбанк) около 15:30 часа на 3 ноември и ще потеглят обратно към Румъния на 4 ноември 2015 в 8.00 сутринта от същото място.
http://www.1000balkan.com/

 

31.10.2015 - 27.11.2015
Rinker's Challenge 2.0 - Предизвикателство за традиционни и социални предприемачи
Избраните 17 предпримачa, започнаха своето участие в програмата. Те ще преминат през структурирана система от обучения и ще бъдат лично консултирани от Pro bono професионалисти. В края на януари 2016 ще разбрем кои са трите най-добри бизнес проекта. Те ще получат освен стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, и едногодишна безвъзмездна помощ от специалисти в сферата на маркетинга и финансите.
Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ е основан е през 2014 г. с финасовата подкрепа на Фондация КАФ Америка.  Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.
http://www.rinkercenter.org

 

26.11.2015, НДК
Международна конференция "Социалното предприемачество - пълен напред".
Организира се от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) със съдействието на Български център по нестопанско право. Проектът „Укрепване на Форум „Социални предприятия в България” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
http://socialenterprise.bg

От 1 до 11 ноември 2014. Трето издание на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge". Организатори за България: Фондация „Помощ за благотворителност в България" и Спортен клуб „Бегач".

Read more ...

„Споделям гордостта ви, разбирам и хората, които ви дават този шанс - успехите са видими! Аз също съм постигнала всичко сама в живота си, затова оценявам какво е да имаш някой, който те подкрепя. Днес денят е за вас – поздравления за тези младежи, които направиха реалност своите мечти”. С тези думи актрисата Албена Михова подкрепи стипендиантите на „Готови за успех” и техните дарители. 

Read more ...

Над 1 млн. лева за благотворителни каузи са дарени по ведомост за последните 12 години чрез Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ).

Read more ...

От 1 до 11 ноември 2013. Второ издание на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge". Организатори за България: Фондация „Помощ за благотворителност в България", УниКредит Булбанк и Спортен клуб „Бегач".

Read more ...

ФПББ в партньорство с Американската търговска камара. Специален акцент на XII-то издание отново е ОБРАЗОВАНИЕТО.
12 - 25 октомври 2013

Read more ...

3 декември 2012
Организатори: Американската търговска камара в България и Фондация „Помощ за благотворителността в България

Read more ...

Букурещ - София - Букурещ

10 - 19 ноември 2012

Read more ...

ФПББ в партньорство с Американската търговска камара. Специален акцент на Десетото издание е ОБРАЗОВАНИЕТО.
13 - 20 октомври 2013

Read more ...

За пета поредна година ФПББ организира в партньорство с Американската Търговска Камара пролетен Ден на Доброволчеството.

Read more ...

4-тата годишна конференция "Отговорна фирма - отговорни служители", организирана от Фондация "Помощ за благотворителността в България" събра повече от 100 участници от фирми и нестопански организации. 4-5 април 2012, София Шератон Хотел Балкан

Read more ...